Ιούλιος 2017
ΚΔΤΤΠΠΣ
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Τομείς και Ειδικότητες

ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

 


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΚΤΥΩΝ Η/Υ


Για τον τομέα πληροφορικής υπάρχει η ειδικότητα:

  • Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών


Ο τομέας της Πληροφορικής προσφέρει στους μαθητές του τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις πιο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, όπως επίσης και πακέτα λογισμικού, (λογιστικά φύλλα, επεξεργασία κειμένου) και τέλος να γνωρίσουν τον κόσμο του Internet.

Οι απόφοιτοι του τομέα μπορούν να εργαστούν σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Οργανισμούς, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επάνω

 


ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ


Για τον Καλλιτεχνικό τομέα Εφαρμογών υπάρχει η ειδικότητα Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων. Ο Διακοσμητής είναι ο καλλιτέχνης που διαμορφώνει και διακοσμεί εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (σπίτια, καταστήματα, θέατρα, πλοία, εκθεσιακούς χώρους κ.τ.λ.).

Ο διακοσμητής μπορεί να εργαστεί ως ελεύθερος επαγγελματίας ή να απασχοληθεί στο δημόσιο (υπουργείο, οργανισμούς κ.τ.λ.) ή στον ιδιωτικό τομέα, όπως βιομηχανίες εταιρείες, καταστήματα με είδη υγιεινής, επίπλων (στο τμήμα σχεδίασης).

Στην ειδικότητα Διακόσμησης ο μαθητής αποκτά θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις μέσα από τα μαθήματα, Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου, Διακοσμητικής Σύνθεσης, χρώματος, Φωτογραφίες, κ.α.

Επάνω

 


ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Επάνω

 


ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ

Για τον Ηλεκτρολογικό τομέα υπάρχει η ειδικότητα Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων Κτιρίων. Σ' αυτήν οι μαθητές αποκτούν γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές της σύγχρονης τεχνολογίας, ο ρυθμός ανάπτυξης της οποίας, είναι επιταχυνόμενος με εφαρμογές σε κατάστημα, κατοικίες, εργοστάσια.

Οι πτυχιούχοι εργάζονται ως τεχνίτες στη Δ.Ε.Η (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού), Ο.Τ.Ε (Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος), Οργανισμούς και Εργοστάσια ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

 


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ


Ο ηλεκτρονικός δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να μάθει να επισκευάζει σαν βοηθός όλες τις ηλεκτρικές συσκευές (ραδιόφωνο, τηλεόραση, υπολογιστές).

Οι απόφοιτοι ειδικεύονται στην επισκευή και συντήρηση των Η/Υ και στην επισκευή και συντήρηση οπτικοακουστικών συσκευών. Οι απόφοιτοι μπορούν να απασχοληθούν στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, σαν ειδικοί ηλεκτρονικών συσκευών.

Επάνω

 


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Για τον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης υπάρχουν οι εξής ειδικότητες:

  • Υπαλλήλων Οικονομικών Υπηρεσιών
  • Υπαλλήλων Διοίκησης

Οι απόφοιτοι των τμημάτων του τομέα, έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ως στελέχη του οικονομικού τμήματος κάθε επιχείρησης, οποιασδήποτε μορφής, τόσο ως εξειδικευμένοι υπάλληλοι λογιστηρίου, όσο και ως στελέχη της διοίκησης ή του τμήματος Marketing.

Επάνω

 


ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ

Επάνω

 


ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Για τον τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος υπάρχουν οι εξής ειδικότητες:

  • Επιχειρηματικής Γεωργίας
  • Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων & Αρχιτεκτονικής Τοπίου
  • Περιβάλλοντος και Αγροτουρισμού
  • Τεχνολογίας Τροφίμων και Εμπορίας (Marketing) Γεωργικών Προϊόντων

Ο Γεωτεχνικός τομέας παρέχει στους μαθητές του την απαραίτητη κατάρτιση, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των γεωργικών επιχειρήσεων Φυτικής Παραγωγής, Συσκευασίας, Τυποποίησης και Εμπορίας κάθε είδους αγροτικών προϊόντων, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού.

Οι απόφοιτοι του τομέα μπορούν να εργαστούν στο Υπουργείο Γεωργίας, σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Γεωργικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις. Ακόμη μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους σύγχρονη μονάδα (θερμοκήπια, κτηνοτροφικές μονάδες, φυτώρια, κ.α.)

Επάνω