Συμμετοχή του σχολείου μας στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Την Παρασκευή 05.04.2024, το σχολείο μας συμμετείχε στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ και το Ελληνικό Μουσείο Τεχνολογίας (πρώην σωματείο Φίλοι ΝΟΗΣΙΣ). Τη φετινή σχολική χρονιά, η συγκεκριμένη διοργάνωση λαμβάνει χώρα στις 2-5/4/2025 στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ με δια ζώσης παρουσιάσεις και εκθέσεις μαθητικών projects σε συνδυασμό με διαδικτυακές προβολές έργων.

Η εργασία μας είχε τίτλο: “Φιδάκι σε Greenfoot και υλοποιήθηκε από τους μαθητές του τμήματος Γ Πληροφορικής  του ΕΠΑ.Λ Λαγκαδά και συγκεκριμένα από την μαθήτρια Ντουμάνη Σοφία με την υποστήριξη των μαθητών Σαρβανά Γεώργιο και Σιτζάκη Κυριάκο και με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Παπαδόπουλο Χιονά, κα. Μιχαήλ Σταυρούλα και την κα. Κρουστάλη Χρυσούλα.

Ως αφόρμηση δόθηκε η ενασχόληση των μαθητών με το μάθημα «Ειδικά θέματα στον Προγραμματισμό» της Γ’ τάξης της ειδικότητας Πληροφορικής, τις εργαστηριακές ασκήσεις καθώς και την περαιτέρω ενασχόληση τους με τον προγραμματισμό και αναλάβαν την πρόκληση να δημιουργήσουν ένα κλασικό παιχνίδι όπως το «φιδάκι», χρησιμοποιώντας το περιβάλλον προγραμματισμού Greenfoot της ORACLE.

Ένα υπέροχο συναίσθημα, μια μοναδική εμπειρία, μια επιτυχημένη παρουσίαση, τα θερμά σχόλια, τα συγχαρητήρια της επιτροπής και των διοργανωτών αναδεικνύει την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό των μαθητών μας και αποτελούν αναμφίβολα ανταμοιβή για την προσπάθεια και τη δουλειά τους.

Αυτό είναι το σχολείο, οι ευκαιρίες που μπορούμε να δώσουμε στους μαθητές μας, οι εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν μέσα από αυτή τη διαδρομή, είναι ενθαρρυντικό για όλους εμάς και μας γεμίζει κουράγιο να συνεχίσουμε το έργο μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην επιτυχία της εργασίας, ευχόμαστε μόνο επιτυχίες και στα επόμενα βήματα τους.

Παρουσίαση

Χώρος επιδείξεων

WebRadio Συνεδρίου